Przepisy wegańskie na każdą kieszeń

niedziela, 8 września 2013

Sok z natki pietruszki i cytryny

Składniki:
woda - 0,5 litra
cytryna - 1 sztuka
natka pietruszki - 1 pęczek
Opcjonalnie coś zdrowego do posłodzenia - stewia, syrop z agawy - choć ja preferuje bez tego typu dodatków

Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w blenerze i dokładnie miksujemy.
Ja lubię pić duszkiem do dna, wtedy sok przez chwilę
tak przyjemnie uderza do głowy ;)



Zielnik Kuchenny 2013

7 komentarzy:

  1. Dla wiekszosci ludzi to sok nie do przetrawienia:-) Ja tez taki uwielbiam i musze zaczac pic jesienia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem pewna, że ten sok to samo zdrowie. Zastanawiam się jak smakuje? :) Bo jak jem jarmuż w sokach to zwykle dodaję dla równowagi jakiś słodki owoc.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wierze ze jest zdrowy i pyszny... ale ja nie lubie pietruszki ;/.

    OdpowiedzUsuń
  4. Piłam taki w Green Wayu, jest zaskakująco pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiem, to mega zdrowe, detoks na maksa. Oj wypiłabym:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Spróbuję....czemu nie..?:)

    OdpowiedzUsuń
  7. witamina c z witaminą c wchodzi szybko w krwioobieg i uderza mallory do głowy... mallory wtedy tańcuje i pietruszkę z między zębów wydłubuje..! ;]

    OdpowiedzUsuń