Składniki:
Nasiona słonecznika - 1 szklanka
Suszone morele - ok. 150 gSuszone daktyle - 5 sztuk
Imbir (starty na małych oczkach) - 1 łyżeczka
Kurkuma - pół łyżeczki
Wykonanie:
Słonecznik zalewamy wodą i odstawimy na kilka godzin (najlepiej zrobić to wieczorem i zostawić na noc). W ten sam sposób traktujemy uprzednio pokrojone morele i daktyle. Rano płuczmy słonecznik i blendujemy go z odrobiną wody na gładką masę. Dodajemy do niego owoce wraz z wodą w której się moczyły - całość miksujemy. Na koniec przyprawiamy pastę imbirem oraz opcjonalnie kurkumą, która nada jej żywego koloru.
uuu, chyba sobie taką zrobię, urzekająca jest :)
OdpowiedzUsuńma wspaniały kolor! i jestem pewna, że smakiem również zachwyca :)
OdpowiedzUsuńmniam, to musi być pyszne! Twoja kreatywność nie ma granic!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :) Też stosuję metodę kompromisową, jeśli ochota na słodkie. :)
OdpowiedzUsuńJa wciągam miód z propolisem i z pyłkiem kwiatowym . Jakie to dobreee. Ale Twoja pasta jest tez cudowna:)
OdpowiedzUsuńwszystko w czym są daktyle na 100% będzie mi smakować :)
OdpowiedzUsuńAle mi się podoba!
OdpowiedzUsuńAle fajna :) Z pewnością mi się przyda, ostatnio wpadłam w jakiś ciąg jedzenia słodkiego
OdpowiedzUsuń